Sla menu over Meer over toegankelijkheid
Werkgever

Isala en Tiem werken 'Gewoon samen' aan 'Iedereen werkgeluk'

Isala

Bij Tiem geloven we in ‘Iedereen Werkgeluk’. Bij het Facilitair Bedrijf van Isala kennen ze ‘Gewoon samen’. Doel van dit project is de onderlinge samenwerking verbeteren en het werkplezier te vergroten. De medewerkers van Tiem doen volop mee met diverse activiteiten die vanuit dit project worden georganiseerd. Ook Isala investeert op deze manier in het werkgeluk van de Tiem medewerkers.

Belangrijk werk

Al vanaf de zomer van 2015 werken 5 medewerkers van Tiem met veel plezier bij de beddencentrale van het Isala Ziekenhuis in Zwolle. De medewerkers van Tiem vullen hier het bestaande beddenteam van Isala aan. Die extra handen ‘aan het bed’ kan Isala goed gebruiken en worden zeer gewaardeerd!

De medewerkers van Tiem doen in de hele ziekenhuisketen heel belangrijk werk en zij voelen dat ook écht zo.

Isala - Rene Zwaneveld
René Zwaneveld
Operationeel leidinggevende Patiëntenservice Isala

Kwaliteit gaat boven tempo, legt René uit. Het is van groot belang dat de bedden goed en volgens een vast protocol gereinigd worden. Ook moeten de medewerkers rekening houden met het type bed dat zij behandelen en signaleren zij of een bed gerepareerd moet worden. In dat laatste geval overleggen zij met de afdeling Medische Technologie.

De medewerkers van Tiem zoeken zelf het werk op en lopen, zoals ze bij Isala zeggen, van vlinder naar vlinder. Omdat zij ook nog de rolstoelen van de verpleegafdelingen naar het Ergocentrum terugbrengen, maken zij dagelijks heel wat kilometers.

Waardering en werkplezier

René is ontzettend tevreden over het beddenteam van Tiem. Hij prijst het enthousiasme van de medewerkers, maar zeker ook hun inzet, betrokkenheid en verantwoordelijkheidsgevoel. René vindt het belangrijk dat zij zich onderdeel voelen van het facilitaire bedrijf van Isala. Daarom dragen zij kleding van het ziekenhuis en wordt iedereen betrokken bij allerlei projecten, teamuitjes en dergelijke. Een mooi voorbeeld is dat 2 medewerkers van Tiem, Angelo Phelipa en Mars, onlangs een workshop hebben verzorgd aan de ‘reguliere’ collega’s van Isala. Zij hebben een instructie gegeven hoe je een zogenoemd ‘tentbed’ in elkaar moet zetten en hebben daarbij een praktische fotohandleiding gemaakt.

Isala - Angelo
Angelo demonstreert de installatie van een tentbed

René vindt het prachtig om te zien dat de medewerkers zich gewaardeerd voelen en dat dit bijdraagt aan hun werkplezier.

Isala en Tiem

Ongeveer gelijk met René is Jessica van der Zee, adviseur Werk en Ontwikkeling, vanuit Tiem het aanspreekpunt. René en Jessica weten elkaar goed te vinden en overleggen, naast de praktische zaken, regelmatig over het welzijn van de medewerkers. Jessica doet de planning en verwerkt de uren. Ook zorgt zij voor de invulling van vacatures en evalueert zij met René de nieuwe instroom. Onlangs is een medewerker vanuit het Doelgroepregister, die in eerste instantie vanuit Tiem gedetacheerd was, doorgestroomd naar een reguliere baan bij Isala. Een mooi resultaat! Jessica vindt de werkplek bij Isala een prachtig voorbeeld van ‘hoe iedereen naar vermogen kan meedraaien in werk en in de maatschappij’.

Isala - Jan en Jessica
Jan en Jessica

De beste plek ooit

Jan van Ree is 1 van de 5 enthousiaste medewerkers van het beddenteam van Tiem. Hij glundert nog van oor tot oor. Jan is namelijk net door de collega’s in het zonnetje gezet, omdat hij 40 jaar in dienst is bij Tiem. Hij vertelt dat hij altijd met plezier bij Tiem heeft gewerkt en ook op andere leuke werkplekken is gedetacheerd. De laatste 5 jaar werkt hij nu voor de beddencentrale van Isala en dit is de beste plek ooit, zegt hij. “Beter dan dit kan ik het niet krijgen.” Jan is vooral te spreken over de gemoedelijke sfeer en de gezelligheid op de werkvloer. “Mensen zijn echt ontzettend vriendelijk en het is fijn om af en toe een babbeltje te kunnen maken.” Het werk zelf is fysiek best pittig, maar omdat hij het met zoveel plezier doet kan hij het goed volhouden. Hij moet wel toegeven dat hij aan het einde van zijn 36-urige werkweek best moe is.

Hij voelt zich bij Isala een belangrijk onderdeel van het geheel en vindt het mooi dat hij in dit werk iets voor een ander kan doen. Het is dankbaar en zinvol werk. “We hebben elkaar tenslotte allemaal nodig”, vult hij wijselijk aan. Jan filosofeert nog even verder: “Deze werkplek heeft mijn wereld vergroot en leven verrijkt.” Door te werken in het ziekenhuis ziet hij dagelijks van alles voorbij komen, waardoor gezond zijn niet meer zo vanzelfsprekend is. Hij is zich hierdoor meer dan ooit bewust van zijn eigen gezondheid. Jan wil niet meer weg bij het beddenteam en hoopt voor zijn pensioen het 12,5 jarig jubileum bij Isala te halen. Nog 7,5 jaar te gaan!

Isala - Jan
Jan: “Deze werkplek heeft mijn wereld vergroot en leven verrijkt.”
Deel deze pagina