Sla menu over Meer over toegankelijkheid
16 februari 2024

Samen Schilderen, Samen Groeien: Project Verbindt Statushouders met Schildersvak in Zwolle

Schilders 2

ZWOLLE - Achttien statushouders in Zwolle beleefden woensdag een speciale dag. Ze zetten hun eerste stappen in een leertraject voor het schildersvak. Het project is een samenwerking tussen Tiem, Werkgeversservicepunt (WSP) Regio Zwolle, het Deltion College, Leo Hartog Schildersbedrijf, en Wolter Alkema.

De deelnemers zijn samen met vertegenwoordigers van de betrokken organisaties samengekomen op locatie Lux038, waar de aftrap van het traject plaatsvindt. Tiem en het Werkgeversservicepunt (WSP) Regio Zwolle hebben zorgvuldig de geschikte kandidaten geselecteerd. Het Deltion College staat te popelen om deze kandidaten de fijne kneepjes van het vak bij te brengen.

Leo Hartog, een van de initiatiefnemers van het project, deelt zijn enthousiasme: “Het is geweldig om te zien hoe deze groep statushouders vol energie en vastberadenheid klaarstaat om aan dit avontuur te beginnen.”

Samen gaan we ontdekken en leren, en ik heb er alle vertrouwen in dat we goede resultaten zullen behalen.

2023-09-Tiem-Hartog-Schilders26
Leo Hartog

Met de steun van ervaren vakmensen zoals Leo Hartog en Wolter Alkema, kunnen de statushouders rekenen op solide begeleiding tijdens hun ontwikkeling. Deze professionals zullen hen de komende maanden helpen bij het verwerven van technische vaardigheden en tegelijkertijd stimuleren ze hun sociale integratie. Dit is van groot belang, omdat het bijdraagt aan het opbouwen van zelfvertrouwen en het creëren van een gevoel van verbondenheid.

Dit leertraject biedt niet alleen een kans op een toekomst in het schildersvak, maar is ook een bron van empowerment en groei voor de deelnemers. We geloven sterk in het potentieel van mensen en willen hen de mogelijkheid bieden om zich te ontwikkelen en nieuwe vaardigheden te leren.

Als je meer informatie wilt over dit leertraject, kun je contact opnemen met Claudia Ruiter van Tiem/ Werkgeversservicepunt (WSP) Regio Zwolle. Claudia is te bereiken op nummer (06) 29 35 14 41. Zij kan je voorzien van alle benodigde informatie en eventuele vragen beantwoorden.

Wij moedigen iedereen die geïnteresseerd is in dit leertraject aan om contact op te nemen en de mogelijkheden te verkennen.

1704381041187
Deel deze pagina