Sla menu over Meer over toegankelijkheid
3 oktober 2024

Tiem kijkt terug op een geslaagd inspiratieontbijt

Inspiratieontbijt de eters

Het jaarlijkse Tiem Symposium werd deze keer op 3 oktober gehouden in de vorm van een inspiratieontbijt met als thema ‘Inclusieve arbeid in de toekomst.’ Zo'n 55 relaties, ondernemers en partners uit het sociaal domein werden 's ochtends vroeg welkom geheten bij Tiem aan de Lingenstraat in Zwolle.

WhatsApp Image 2024-10-03 at 08.25.48 (1)

Nadat iedereen had plaatsgenomen, gaf Wethouder Paul Guldemond zijn visie op arbeidsproductiviteit en inclusie. "We hebben iedereen nodig en daarvoor moeten we de arbeidsmarkt voor iedereen toegankelijk maken", aldus de wethouder.

Na een heerlijk ontbijt, verzorgd door samenwerkingspartner Albron, ging iedereen naar een van de vier interactieve workshops. Deze werden gegeven door TINT Apeldoorn, NewBees Inc., STOottroepen Techniek en Tiem zelf.

Tijdens de workshop van TINT Apeldoorn over inclusieve innovatie ontdekte men hoe inclusieve technologie kan helpen om personeelstekorten te tackelen en arbeidsvraagstukken op te lossen. Daarna konden deelnemers meedoen aan een technologieproeverij. Vertaaloortjes, waarmee je gemakkelijk kunt communiceren met anderstaligen, werd door een van de deelnemers als een zeer bruikbare technologie gezien.

Inspiratieontbijt publiek

NewBees Inc. liet deelnemers de culturele verschillen op de werkvloer onder de loep nemen en bood praktische tools die theorie direct in actie omzetten voor een inclusieve samenwerking.

De interactieve sessie van STOottroepen Techniek liet zien hoe de kracht van generatiediversiteit benut kan worden. Met praktische handvatten die direct toepasbaar zijn in de dagelijkse praktijk konden deelnemers meemaken hoe verschillende generaties effectief kunnen samenwerken. Tiem zelf liet deelnemers dromen, vooruitblikken en creëren in een razendsnelle sessie over de inclusieve werkplek van morgen. Daarnaast ontving men van Tiem een waaier met tips over inclusief ondernemen.

Iedereen was enthousiast over deze ochtend. Tiem kijkt terug op een geslaagd inspiratieontbijt.

We zijn blij dat er zoveel interesse is in het inclusiever maken van bedrijven en werkplekken!

Claudia Ruiter
Claudia Ruiter
Strategisch Accountmanager Tiem
Deel deze pagina