Sla menu over Meer over toegankelijkheid
15 november 2022

Statushouders aan de slag bij de provincie Overijssel

Provincie Overijssel

Vier statushouders afkomstig uit Syrië, Iran en Palestina zijn aan de slag gegaan bij de provincie Overijssel. Ze werden op hun eerste werkdag hartelijk verwelkomd door Commissaris van de Koning Andries Heidema. De statushouders doen mee aan een pilot, waarbij ze drie maanden werken met behoud van uitkering.

Statushouders zijn asielzoekers die een verblijfsvergunning hebben gekregen. Ze komen uit een regio die door het Rijk is erkend als gebied waar het niet veilig is om naar terug te keren. De pilot heeft vooral als doel om statushouder te helpen met het opdoen van werkervaring om kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Samenwerken

Tiem en de provincie Overijssel werken al geruime tijd met elkaar. Hadaf el Hamdouni, accountmanager Tiem: ”In de loop der jaren zijn verschillende kandidaten succesvol aan het werk gegaan bij de provincie. De provincie vindt het belangrijk dat iedereen die kan en wil werken, een kans krijgt. Men gaf aan nog meer plaatsen beschikbaar te stellen aan mensen die ondersteuning kunnen gebruiken bij het vinden van een passende baan en zo ontstond deze pilot”.

Nadat Tiem geschikte kandidaten had geselecteerd werd, in samenwerking met de provincie, een voorlichtingsbijeenkomst georganiseerd. Na deze bijeenkomst konden kandidaten hun beschikbaarheid en wensen met betrekking tot functies en afdelingen aangeven. Vervolgens vonden de sollicitatiegesprekken plaats, voor de beschikbare plekken en konden vier statushouders van start.

"In de loop der jaren zijn verschillende kandidaten succesvol aan het werk gegaan bij de provincie."

Hadaf el Hamdouni
Hadaf el Hamdouni
Accountmanager

Begeleiding jobcoach

Vanuit Tiem is René Pastoor als jobcoach beschikbaar voor de statushouders. Kandidaten kunnen met vragen over ontwikkeling, interne opleiding en andere zaken bij hem terecht. Daarnaast verzorgt de jobcoach de coaching gesprekken en intervisies gedurende het pilot programma. De jobcoach is ook aanwezig op het provinciehuis, zodat hij zichtbaar is voor de kandidaten en kan faciliteren waar nodig.

Kans op jaarcontract

De statushouders werken op verschillende afdelingen bij de provincie, zoals natuur en milieu, economie en cultuur, bestuur en concernzaken en wegen en kanalen. Als de samenwerking tijdens de eerste drie maanden bevalt, dan komen ze in aanmerking voor een jaarcontract. Tiem gelooft in kansen en mogelijkheden. Altijd, voor iedereen. Deze mooie samenwerking met de gemeente Zwolle en de provincie Overijssel, toont aan dat het kan!

Deel deze pagina