Als je door de lange en hoge gangen van sociaal werk- en ontwikkelbedrijf Tiem loopt, valt direct op dat iedereen vriendelijk is tegen elkaar. De medewerkers van het Zwolse bedrijf hebben het er dan ook erg naar hun zin. Er wordt hard gewerkt, er is tijd voor gezelligheid én oog voor ieders talent. Zo ook op de afdeling Food, waar teamleider Mathieu Marissen samen met zijn collega’s de werkzaamheden steeds efficiënter inricht. ‘We proberen zo slim mogelijk te werken, waarbij iedereen zich gewaardeerd voelt.’
Wat ook opvalt, is dat iedereen op de afdeling een witte jas en een blauw haarnetje draagt. Die kleding is als gecertificeerd voedselverpakker verplicht (FSSC-certificaat). Tiem werkt volgens de internationale richtlijnen voor het hygiënisch produceren én controleren van voedsel, vertelt Mathieu. ‘Daarnaast is binnen Tiem iedereen gelijk, we doen het samen. Elke dag werken we met elkaar aan het verpakken van voedingsmiddelen aan onze productielijnen.’